Van verhuur tot montage

Steigerbouw Nederland

Steigerbouw is een cruciaal onderdeel van elke bouwproject. Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of onderhoud, een goede steiger zorgt voor een veilige en efficiënte werkomgeving voor bouwvakkers.

Bij KPS Steigerbouw bieden we een compleet pakket aan diensten, van het verhuren en monteren van steigers tot het bieden van advies op maat voor elke situatie. Onze ervaren steigerbouwers zijn gecertificeerd en weten precies welke steiger het beste past bij uw bouwproject. We werken met hoogwaardige materialen van het gerenommeerde merk Layher, wat garant staat voor kwaliteit en veiligheid.

Bij het bepalen van de juiste aanpak houden wij rekening met drie belangrijke aspecten: de steigers moeten veilig, praktisch en betaalbaar zijn. Bovendien zijn we flexibel en kunnen we snel schakelen, zodat we in geval van nood direct kunnen helpen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat.

KPS Steigerbouw

Soorten steigers

Bij KPS Steigerbouw bouwen wij systeemsteigers en maken wij gebruik van twee typen, beide van het merk Layher. Daarnaast beschikken wij over eigen materialen en transportmiddelen om de klus zo efficiënt mogelijk te klaren.

constructie ondersteuning steigerbouw constructie ondersteuning steigerbouwMetselsteiger-Illustratie-KPS-Steigerbouw Industriesteiger Steigerbouw Metselsteiger Steigerbouw renovatiesteiger steigerbouw KPS Steigerbouw

Metselsteiger

Een metselsteiger is een steiger die wordt gebruikt om op hoogte te werken bij metselwerkzaamheden. Dit type steiger bestaat uit verticale frames, horizontale liggers, en diagonale schoren die zorgen voor stabiliteit. Een metselsteiger wordt veel gebruikt in de bouwsector en is een belangrijk hulpmiddel voor metselaars, gevelreinigers en schilders.

Renovatiesteiger

Een renovatiesteiger is een speciaal type steiger dat gebruikt wordt bij renovatiewerkzaamheden aan gebouwen en constructies. Het is ontworpen om werknemers veilig te laten werken terwijl ze werken aan de buitenkant van een gebouw. Het is van cruciaal belang dat een renovatiesteiger stevig, veilig en stabiel is, omdat renovatiewerkzaamheden vaak op grote hoogte worden uitgevoerd. Bij KPS Steigerbouw kunt u terecht voor het huren van renovatiesteigers van hoge kwaliteit. De steiger kan ook worden voorzien van een dakconstructie, zodat er bij slecht weer toch doorgewerkt kan worden. Dit is vooral belangrijk bij projecten die niet stilgelegd kunnen worden vanwege tijdsdruk.

constructie ondersteuning steigerbouw Renovatiesteiger-Illustratie-KPS-Steigerbouw Industriesteiger Steigerbouw Metselsteiger Steigerbouw renovatiesteiger steigerbouw KPS Steigerbouw
constructie ondersteuning steigerbouw Industriesteiger-Illustratie-KPS-Steigerbouw 3 industriesteiger Steigerbouw Metselsteiger Steigerbouw renovatiesteiger steigerbouw KPS Steigerbouw

Industriesteiger

Een industriesteiger is een speciaal ontworpen steiger die gebruikt wordt in industriële omgevingen, zoals fabrieken, chemische installaties, energiecentrales en raffinaderijen. Deze steigers worden gebouwd om toegang te bieden tot moeilijk bereikbare plaatsen, zoals leidingen, tanks, machines en andere installaties die onderhoud of inspectie vereisen. De industriesteiger is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen zware belastingen, corrosie en andere uitdagingen die vaak voorkomen in de industrie.

Trappentoren

Een trappentoren is een essentieel onderdeel van de steigerbouw en wordt veelal gebruikt in de bouwsector en industrie. Het is een vrijstaande, verticale constructie die werknemers veilig en efficiënt toegang biedt tot hogere niveaus op bouwterreinen, gevels of grote machines.

constructie ondersteuning steigerbouw Trappentoren-Illustratie-KPS-Steigerbouw 3 Industriesteiger Steigerbouw Metselsteiger Steigerbouw renovatiesteiger steigerbouw KPS Steigerbouw
constructie ondersteuning steigerbouw Ondersteuning-Illustratie-KPS-Steigerbouw 4 Industriesteiger Steigerbouw Metselsteiger Steigerbouw renovatiesteiger steigerbouw KPS Steigerbouw

Constructie ondersteuning

Bij een stabiele ondersteuning heeft constructie ondersteuning vaak de voorkeur. In tegenstelling tot een stempel blijft de constructie ondersteuning, ook wel systeemondersteuning genoemd, op zichzelf staan. Denk bijvoorbeeld aan een breedplaatvloer die op een kolommenstructuur wordt gebouwd. Tijdens de bouwfase is het niet, of zeer beperkt, mogelijk om horizontale belastingen via de kolommen af te leiden. Een constructie ondersteuning kan deze tijdelijke stabiliteitsfunctie vervullen. Bovendien biedt de systeemondersteuning het voordeel dat er in vakmaten wordt gebouwd, waardoor een hogere belasting kan worden opgenomen. Bij KPS Steigerbouw kunt u terecht voor het huren van constructie ondersteuning om uw project succesvol te ondersteunen.

STAP 1

Advies

Afhankelijk van het project adviseren wij welke steiger het beste past bij de werkzaamheden die u gaat uitvoeren zodat u zo efficiënt mogelijk te werk kunt gaan.

STAP 2

Offerte

Wij kunnen u voorzien van steigers tot bouwliften en bouwplaats inrichting. Op basis van uw wensen en ons advies zullen wij een offerte maken voor het uit te voeren werk.

STAP 3

Opdracht

De offerte is akkoord en
we maken afspraken om
het project zo efficiënt mogelijk te gaan uitvoeren. Nadat de opdracht is gegeven starten we met
de engineering.

STAP 4

Realisatie

U bent volledig ontzorgd omdat wij het steigerwerk van A tot Z realiseren. Hierdoor kunt u zich volledig focussen op uw project en kunt u veilig aan het werk op hoogte.