Antwoord op uw vraag

Bij KPS Steigerbouw begrijpen we dat heldere informatie cruciaal is als het gaat om steigerbouw en de diensten die wij leveren. Daarom hebben we hieronder enkele veelgestelde vragen op een rijtje gezet, samen met hun antwoorden.

Nagenoeg alle denkbare soorten steigers. We bouwen metselsteigers, renovatiesteigers, werkvloeren, bruggen, overkappingen, ondersteuningen, trappentorens, industriesteigers en rolsteigers. Daarnaast bieden we ook bouwliften en bouwplaats inrichting aan.

Over het algemeen nemen wij alleen complete projecten aan, waarbij wij verantwoordelijk zijn voor de montage en demontage van de steigers. Maar we bieden ook de mogelijkheid voor klanten om alleen het steigermateriaal te huren.

In de basis focussen we ons alleen op Nederland, maar we hebben ook ervaring in het buitenland en kunnen u daarbij ook voorzien van onze diensten.

De maximale toelaatbare steigerbelasting wordt aangegeven door middel van een klassering en uitgedrukt in kN/m². 1 kN/m² staat voor (om en nabij) 100kg belasting op 1m². Er zijn 6 klassen steigers gedefinieerd.

De maximaal toelaatbare belasting per klasse is als volgt:
Klasse 1: 0,75 kN/m²
Klasse 2: 1,50 kN/m² (de meeste renovatiesteigers hebben deze klasse)
Klasse 3: 2,00 kN/m²
Klasse 4: 3,00 kN/m² (de meeste metselsteigers hebben deze klasse)
Klasse 5: 4,50 kN/m²
Klasse 6: 6,00 kN/m² (deze klasse wordt vaak gebruikt voor opper steigers)

KPS Steigerbouw maakt gebruik van twee systemen, namelijk Layher All-round en Layher Blitz. Hoewel we bekend zijn met andere systemen en deze ook kunnen monteren, hebben wij hier zelf geen materiaal voor beschikbaar.

We staan bekend om onze snelle reactietijd, in noodsituaties hebben we al meerdere keren binnen 24 uur een offerte gemaakt, de steiger voorbereid en geplaatst. In normale omstandigheden hebben we ongeveer 1 à 2 weken nodig vanaf het moment van aanvraag tot plaatsing.

We beschikken over ongeveer 100.000m² steigermateriaal.

Meer weten?

Heeft u nog een andere vraag? Wij staan klaar om te helpen. Stuur ons uw vraag gerust per e-mail naar info@kpssteigerbouw.nl en we zullen zo spoedig mogelijk reageren.