Opgericht in 2001

Onze organisatie

KPS Steigerbouw is opgericht in 2001 en was in eerste instantie actief in de schoonmaakbranche. In 2007 zijn we begonnen met steigerbouw en na enkele jaren hebben we besloten ons volledig te richten op steigerbouw en ons te ontdoen van de schoonmaaktak.

Vanaf 2016 zijn we begonnen met de aankoop van steigermaterialen, waardoor we ook zelf stalen steigers konden gaan verhuren. We monteren, demonteren en verhuren een breed scala aan steigers, waaronder metselsteigers, renovatiesteigers, industriesteigers, trappentorens en ondersteuningen.

We beschikken over onze eigen materialen, transportmiddelen, bouwliften en bouwplaats inrichting. Alle steigers worden in 3D getekend door onze steigertekenaars.

Verkoop
30%
Engineers
20%
Steigerbouwers
50%
Montage
80%
KPS Steigerbouw

Waarom voor ons kiezen?

KPS Steigerbouw is betrouwbaar
Betrouwbaar

Onze reputatie als betrouwbare leverancier is gebaseerd op het nakomen van onze beloften en het vermijden van dubbele agenda’s. Bij ons weet u wat u kunt verwachten – we zijn eerlijk en recht door zee. Bovendien zorgen we ervoor dat onze steigers van hoge kwaliteit zijn, zodat werklieden veilig kunnen werken.

KPS Steigerbouw is flexibel
Flexibel

Wij staan bekend om onze flexibiliteit en ons vermogen om snel te kunnen schakelen. In geval van nood kunnen we vaak dezelfde dag nog of de volgende ochtend direct een team mobiliseren om de klant te helpen.

KPS Steigerbouw staat voor afspraak is afspraak
Afspraak = afspraak

We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Een afspraak is een afspraak en daar kunt u ons aan houden. Dit principe staat voor ons hoog in het vaandel en dat waarderen de klanten die u voor zijn gegaan.

KPS Steigerbouw is betrokken
Betrokken

Wij zijn er om onze klanten te ondersteunen door mee te denken en advies te geven over de beste oplossing voor elke situatie. Bij het bepalen van de juiste aanpak houden wij rekening met drie belangrijke aspecten: de steigers moeten veilig, praktisch en betaalbaar zijn.

Vraag en antwoord

Vind het antwoord op uw vraag

Nagenoeg alle denkbare soorten steigers. We bouwen metselsteigers, renovatiesteigers, werkvloeren, bruggen, overkappingen, ondersteuningen, trappentorens, industriesteigers en rolsteigers. Daarnaast bieden we ook bouwliften en bouwplaats inrichting aan.

Over het algemeen nemen wij alleen complete projecten aan, waarbij wij verantwoordelijk zijn voor de montage en demontage van de steigers. Maar we bieden ook de mogelijkheid voor klanten om alleen het steigermateriaal te huren.

In de basis focussen we ons alleen op Nederland, maar we hebben ook ervaring in het buitenland en kunnen u daarbij ook voorzien van onze diensten.

De maximale toelaatbare steigerbelasting wordt aangegeven door middel van een klassering en uitgedrukt in kN/m². 1 kN/m² staat voor (om en nabij) 100kg belasting op 1m². Er zijn 6 klassen steigers gedefinieerd.

De maximaal toelaatbare belasting per klasse is als volgt:

In klasse 1: 0,75 kN/m²
Bij Klasse 2: 1,50 kN/m² (de meeste renovatiesteigers hebben deze klasse)
In Klasse 3: 2,00 kN/m²
Bij Klasse 4: 3,00 kN/m² (de meeste metselsteigers hebben deze klasse)
In Klasse 5: 4,50 kN/m²
Bij Klasse 6: 6,00 kN/m² (deze klasse wordt vaak gebruikt voor opper steigers)

KPS Steigerbouw maakt gebruik van twee systemen, namelijk Layher All-round en Layher Blitz. Hoewel we bekend zijn met andere systemen en deze ook kunnen monteren, hebben wij hier zelf geen materiaal voor beschikbaar.

We staan bekend om onze snelle reactietijd, in noodsituaties hebben we al meerdere keren binnen 24 uur een offerte gemaakt, de steiger voorbereid en geplaatst. In normale omstandigheden hebben we ongeveer 1 à 2 weken nodig vanaf het moment van aanvraag tot plaatsing.

We beschikken over ongeveer 100.000m² steigermateriaal.